Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

voordelen aankoopmakelaarVoordelen

Bij een woning kopen komt erg veel kijken. Niet alleen het verhuizen is een hele klus. Hier komt meer bij kijken. Denk aan het vinden van een geschikte woning, de financiering en het onderhandelen over de vraagprijs. Hulp vragen van een aankoopmakelaar is hierbij zeker aan te raden. Het inhuren van een aankoopmakelaar biedt namelijk verschillende voordelen.

Voordelen aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar kent de huizenmarkt als geen ander. Erg handig bij het kopen van een woning. De aankoopmakelaar heeft veel zicht op de te koop staande woningen en woningen die binnenkort vrijkomen. Natuurlijk kunt u zelf de eerste keer het huis bezichtigen. Voldoet het huis aan uw verwachtingen. Dan is het verstandig nog eens te gaan kijken met een aankoopmakelaar. Wat zijn nu precies de voordelen van zo’n aankoopmakelaar?

Deskundig advies

Wij kijken op een objectieve en praktische manier naar de woning en zien wellicht zaken die u eerder niet zag. Een aankoopmakelaar kan u adviseren over de bouwkundige staat van de woningen en advies geven of een bouwtechnisch rapport noodzakelijk is. Wanneer u een huis wilt kopen, krijgt u te maken met veel deskundigen. Denk hierbij aan de taxateur, de notaris een hypotheekadviseur. Het voordeel van een aankoopmakelaar is dat hij een breed netwerk van deskundigen om zich heen heeft. Zo wordt u altijd op de juiste manier gevonden.

Waarom een aankoopmakelaar?

De aankoopmakelaar in Breda heeft al jarenlang ervaring met het kopen van woningen. Hierdoor hebben zij een goed beeld van een reële vraagprijs. Daarnaast zijn ze zeer sterk in het onderhandelen over de vraagprijs. Een aankoopmakelaar weet hoe op geschikte wijze een biedingsstrategie in te zetten. De aankoopmakelaar in Breda weet precies wat er speelt in de stad. Een ander voordeel van een aankoopmakelaar is dat u wordt behoed voor eventuele valkuilen. Er wordt gekeken naar het vigerende bestemmingsplan, de VvE en andere mogelijke belemmeringen.

Hulp bij het vinden van uw droomhuis

Een aankoopmakelaar heeft verstand van ontbindende voorwaarden, speciale clausules en boetebedingen. Hier zal goed naar gekeken worden voordat de koop rond is. Wanneer is besloten dat u het huis kunt kopen zorgt de aankoopmakelaar voor een deskundige afhandeling. Dit kan voor veel tijdwinst zorgen. U koopt met een gerust hart uw droomhuis, de aankoopmakelaar ontzorgt u hierbij.

Begeleiding en advies tijdens bezichtigingen
Beoordelen van de bouwkundige staat van de woning, eventueel aangevuld met een extern bouwtechnische keuring
Onderzoek naar het vigerende bestemmingsplan, erfdienstbaarheden, VvE, kadastraal onderzoek, milieuaspecten en andere mogelijke belemmeringen
Beoordeling van de door de verkopende makelaar geleverde stukken/mededelingen (de meldingsplicht)
Een financiële check, waardoor u ervan verzekerd bent achteraf niet voor onaangename financiële verassingen komt te staan
Vaststellen van de marktwaarde van de woning
Het voeren van de onderhandelingen met de verkopende makelaar
Beoordelen van de opgestelde concept koopakte en geleverde bijlagen
Het binnen 5 werkdagen (streefdatum) verzorgen, bij een extern taxateur, van het benodigde taxatierapport ten behoeve van de financiering
Begeleiding tijdens het tekenen van de koopakte
Begeleiding tijdens de eindinspectie van uw nieuwe woning