Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

Wanneer u een huis wilt kopen of verkopen laat u de waarde van de woning middels een taxatie vaststellen. Een taxatie is vrijwel altijd nodig om een verzekering of hypotheek af te kunnen sluiten. Het taxatierapport dat door de taxateur wordt opgesteld geeft een overzicht van de waarde van het huis. Een taxatie kunt u laten uitvoeren om de marktwaarde of herbouwwaarde van uw huis te bepalen. Aankoopmakelaardij Breda is gespecialiseerd in het uitvoeren van taxaties. Heeft u behoefte aan een taxatie waarbij aandacht voor detail een vereiste is? Bij ons bent u verzekerd van een zorgvuldig opgesteld rapport.

 

Taxatie woning

Wanneer u een hypotheekaanvraag wilt doen, zal uw hypotheekverstrekker om een gevalideerde taxatie van uw woning vragen. Een gevalideerd taxatierapport is goedgekeurd volgens de richtlijnen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). U bent bij ons dus zeker van een objectieve en kwalitatieve taxatie. Om tot een betrouwbare waarde te komen vergelijken we uw huis met de relevante modelwaarden door minimaal zes referentieobjecten in het rapport toe te voegen en toe te lichten.

 

Tijdens de taxatie gaat onze aandacht uit naar verschillende aspecten die de waarde van de woning zullen bepalen. We beoordelen al deze aspecten en kijken met een kritische en objectieve blik naar de staat van het huis tijdens de taxatie. Bij het uitvoeren van de taxatie letten wij op de volgende punten:

  • Grootte, aard en indeling van de woning
  • Grootte, aard en indeling van het perceel waar de woning op staat
  • De ligging van de woning, het uitzicht en eventuele overlast
  • Het niveau van de afwerking van de woning
  • De bouwkundige kwaliteit
  • De staat van het onderhoud
  • Kwaliteit van architectuur en esthetiek
  • Zakelijke rechten die op het huis en/of de ondergrond zitten

 

Eisen taxateur

Als taxateur staan wij ingeschreven bij het erkende taxatieregister, VastgoedCert. Dit betekent dat wij voldoen aan de certificeringsregelingen die zij hebben opgesteld. Wij voldoen aan alle eisen die in Nederland gesteld worden. Toch zijn er bepaalde voorwaarden die ervoor zorgen dat een certificering niet altijd voldoende is. Zo mag een taxateur niet tevens uw aankoopmakelaar of de makelaar van de verkoper zijn. Bovendien staat elke geldverstrekker in zijn recht om eigen eisen te stellen aan de taxatie. Zo kan een bank eisen dat de taxateur maximaal 30 kilometer van het huis gevestigd is. Wij taxeren onder andere woningen in Breda, Tilburg, Terheijden en Oosterhout.

 

Meer weten? Neem contact op

Weet u niet zeker of wij aan de door uw hypotheekverstrekker gestelde eisen voldoen? Neem dan contact met ons op, wij beoordelen dan of we voldoen aan de gestelde eisen. Als wij kunnen voldoen aan deze eisen helpen we u graag door een taxatie uit te voeren. Heeft u andere vragen over het uitvoeren van een taxatie of wilt u meer weten over onze diensten? Wij horen graag van u. Onze adviseurs staan klaar om u te helpen bij het beantwoorden van uw vragen.