Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

wel of geen aankoopmakelaarHeeft u plannen om een nieuwe woning te kopen? Dan zult u de afweging maken of u wel of niet een aankoopmakelaar in de arm neemt. Steeds meer mensen kiezen ervoor om dit wél te doen. Een aankoopmakelaar kan u immers uitstekend begeleiden in een proces waar u zelf wellicht minder kennis en ervaring in heeft. In dit artikel leest u wat een aankoopmakelaar voor u kan betekenen zodat u een overwogen keuze kunt maken.

In het verleden was het gebruikelijk dat alleen de verkopende partij werd vertegenwoordigd door een makelaar. Dit is tegenwoordig wel anders, ook de aankopende partij laat zich nu vaak door een aankoopmakelaar vertegenwoordigen. Deze tendens is voortgekomen uit een duidelijk veranderende huizenmarkt. Ook een aankopende partij kan eigenlijk niet meer zonder de vakkennis van een makelaar om een gunstige overeenkomst te kunnen sluiten.

Ontwikkelingen in de huizenmarkt

De huidige huizenmarkt kenmerkt zich door hectiek en dynamiek. Tegenwoordig staat een woning gemiddeld veel minder lang te koop dan vroeger het geval was. Dit komt mede door de toegenomen communicatiemogelijkheden. In het verleden werd de woning “alleen” maar onder de aandacht van de geïnteresseerden gebracht door middel van advertenties in de regionale kranten en door posters in de etalage van de betreffende makelaar. Deze tijd hebben we lang achter ons gelaten en wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van de welbekende online mogelijkheden.

Daarnaast kenmerkt de afgelopen periode zich door een verandering in de verhouding tussen vraag en aanbod. Er is tegenwoordig veel meer vraag dan aanbod. Dit heeft niet alleen effect op de huizenprijzen, maar ook op de beschikbaarheid. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn om een kans te maken om een woning te kunnen kopen. Veel panden staan vaak een veel kortere periode te koop dan in het verleden het geval was.

Wel of geen aankoopmakelaar?

Voor veel mensen is de keuze tussen wel of geen aankoopmakelaar dan ook zeker géén issue. Waar de inzet van een aankoopmakelaar vroeger gezien werd als een luxe, is deze ondersteuning nu bijna noodzakelijk om een goede overeenkomst te kunnen sluiten. De aankoopmakelaar beschikt immers de nodige (lokale) kennis en ervaring die veel mensen niet hebben, omdat ze niet dagelijks actief zijn in deze branche.

De makelaar kan u onder andere helpen bij het zoeken van een geschikte woning, met u meekijken bij bezichtigingen, u vertegenwoordigen bij onderhandelingen en u bijstaan bij de (juridische) afwikkeling van een koopovereenkomst. Daarnaast kunt u uiteraard met iedere vraag bij uw makelaar terecht. Een aankoopmakelaar kan u gedurende het volledige traject ondersteunen en ontzorgen.

De toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar

De ondersteuning van een makelaar lijkt een kostenpost, maar niets is minder waar. In vrijwel alle gevallen kan de inzet van een aankoopmakelaar u juist zeer veel geld besparen! Een makelaar zal met u meegaan bij uw bezichtigingen en de woningen met een objectieve blik voor u bekijken en beoordelen of de vraagprijs reëel is. Ook tijdens de prijsonderhandelingen staat u sterker met een vakkundige makelaar aan uw zijde. Uw partner is ervaren en bedreven in dit soort gesprekken en weet precies wat de beste manier is om zo gunstig mogelijke voorwaarden uit te onderhandelen.

Daarnaast heeft de aankoopmakelaar een uitstekende juridische kennis. Deze kennis is weer van grote waarde bij de afwikkeling van de overeenkomst. Een aankoopmakelaar verdient zichzelf dus terug. Met dit inzicht zal de keuze of u wel of geen aankoopmakelaar wilt niet lastig zijn.

Bent u op zoek naar een aankoopmakelaar in Breda of omgeving? Maak dan zeker kennis met Aankoopmakelaar Breda. Wij onderscheiden ons door een lange ervaring en een uitstekende expertise op dit vakgebied. Lees hier meer over onze diensten. We helpen u graag verder met het vinden van uw droomwoning.

No Comment

Comments are closed.