Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

Op het moment dat u op zoek gaat naar een nieuwe woning of een te koop staande woning wilt gaan bezichtigen, kunt u de afweging maken of u uw belangen laat behartigen door een makelaar. Veel mensen vragen zich af waarom ze moeten kiezen voor een aankoopmakelaar. Zij onderschatten de (letterlijke) waarde die deze persoon heeft bij de aankoop van een woning! Wij leggen uit wat de rol een aankoopmakelaar is in dit proces.

De huidige woningmarkt heeft een dynamisch en hectisch karakter. In veel gebieden is er duidelijk meer vraag dan aanbod, waardoor het voor veel mensen lastig is om de woning van hun wensen te kunnen kopen. Dit is vooral van toepassing voor particulieren. Vooral in de stedelijke gebieden moeten zij het opnemen tegen professionele geïnteresseerden. Veel projectontwikkelaars, bedrijven en andere investeerders kopen tegenwoordig vaak snel de vrijgekomen woningen op. Om een woning te kunnen kopen tegen een reële prijs moet u dan ook uitstekend op de hoogte zijn van de lokale markt en beschikken over een uitstekende vakkennis.

waarom kiezen voor een aankoopmakelaar

Wat een aankoopmakelaar voor u kan betekenen

Een aankoopmakelaar kan dus zeer veel voor u betekenen. Zelfs op het moment dat u op zoek bent naar een geschikte woning kunt u al bij deze persoon terecht. Een aankoopmakelaar weet vaak al in een vroeg stadium dat een woning te koop ís of komt te staan (zelfs al voordat het bord in de tuin wordt geplaatst).

U kunt dan ook gerust een aankoopmakelaar met een “boodschappenlijstje” op pad sturen. Op het moment dat u uw wensen aan de aankoopmakelaar kenbaar maakt, zal hij of zij de markt voor u in de gaten houden en u attenderen op een interessante woning.

De aankoopmakelaar zal uiteraard ook met u meegaan tijdens het bezichtigen van woningen. Dit is voor u erg prettig. Een makelaar zal immers objectief een woning voor u kunnen beoordelen en heel snel eventuele gebreken aan een woning signaleren. Hiermee kunt u voorkomen dat u in uw enthousiasme een beslissing neemt waar u later spijt van krijgt. Daarnaast kan de makelaar de woning vergelijken met de prijsstelling van andere woningen uit de regio en beoordelen of een vraagprijs reëel is.

Waarom de investering in een aankoopmakelaar waardevol is

Op het moment dat u interesse heeft in een woning en er onderhandelingen moeten plaatsvinden over de voorwaarden, zal een aankoopmakelaar uiteraard uw belangen behartigen. Met een aankoopmakelaar aan uw zijde maakt u immers veel meer kans op een mooie overeenkomst. In deze fase is ervaring en vakkennis vaak een doorslaggevende factor en veel mensen beschikken niet over de benodigde kennis omdat ze niet dagelijks op de huizenmarkt actief zijn. Alleen al om deze reden is de investering in een aankoopmakelaar (letterlijk) waardevol.

Juridisch advies bij aankoop van een huis

Uw aankoopmakelaar zal u ook tijdens de overdracht bijstaan. Hierbij kunt u gebruik maken van de uitstekende (juridische) kennis van de makelaar. Een koopcontract staat immers vol met juridisch jargon wat voor iemand die hier niet “in thuis is” moeilijk te begrijpen zal zijn. Uw makelaar is aanwezig bij de laatste inspectie van de woning en bij de gang naar de notaris. Uiteraard kunt u met al uw vragen bij uw makelaar terecht, ook na de overdracht.

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Uit de bovenstaande tekst zult u een duidelijk inzicht hebben gekregen waarom het verstandig is om te kiezen voor een aankoopmakelaar. Naast een ruime ervaring en expertise is de kennis van de lokale markt vaak een doorslaggevende factor om onder gunstige voorwaarden een gewenste woning aan te kopen. Woont in Breda of omgeving? Dan nodigen wij u van harte uit om eens kennis te maken met Aankoopmakelaar Breda. Wij leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen bij de aankoop van een woning in deze omgeving. Bezoek nu onze website. We helpen u graag letterlijk verder.

No Comment

Comments are closed.