Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

verschil aankoop en verkoopmakelaar

In makelaarsland maken we onderscheid tussen verschillende soorten makelaars: de aankoopmakelaar en de verkoopmakelaar. De diensten van deze twee verschillende makelaars zijn verschillend. Kort gezegd zijn het eigenlijk tegenpolen. Wat is nu precies het verschil tussen deze twee? En wanneer schakelt u de hulp in van een aankoopmakelaar en wanneer van een verkoopmakelaar? In deze blog gaan we erop in.

 

Wat doet een verkoopmakelaar?

Het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar zit ‘m eigenlijk al in de naam. De term verkoopmakelaar kent u waarschijnlijk wel. Deze schakelt u in bij het verkopen van een woning. De makelaar begeleidt u tijdens het gehele verkooptraject. Van het bepalen van de prijs tot het bepalen van een pakkende verkoopstrategie. Vaak heeft een verkoopmakelaar een groot netwerk om potentiële kopers te bereiken. Een verkoopmakelaar inschakelen is daarom dé manier om uw woning onder de aandacht te brengen.

 

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt u bij het kopen van een huis. Hier komt natuurlijk veel bij kijken. Er zijn ontzettend veel dingen waarover u moet nadenken. Veel mensen vinden dit heerlijk om te doen. Wat voor stijl woning vind ik mooi? Hoe wil ik het inrichten en wat voor tuin vind ik mooi? Het is hartstikke leuk om op die manier inspiratie op te doen voor uw nieuwe woning. Toch zijn genoeg andere – misschien minder leuke – dingen waarover u moet nadenken bij de aankoop van een huis. Hierbij kunt u denken aan het bepalen van uw budget of het verkennen van de huidige woningmarkt. Maar ook dingen als het plannen van bezichtigingen, het uitbrengen van een bod en het aangaan van onderhandelingen hoort hierbij. Het grote verschil tussen een aankoopmakelaar en verkoopmakelaar is dat een aankoopmakelaar u ondersteund op dit gebied. Een aankoopmakelaar is als het ware een sparringpartner bij de aankoop van een huis.

 

verschil aankoopmakelaar en verkoopmakelaar

Een gunstige positie

Met hulp van een aankoopmakelaar verkeert u in een gunstige positie. Een aankoopmakelaar kent de markt, weet waar hij op moet letten en denkt aan dingen die u zelf misschien over het hoofd ziet. Daarnaast komt een aankoopmakelaar ontzettend van pas bij de onderhandelingen. Als ervaren onderhandelaar weet hij precies wat hij kan bieden om zoveel mogelijk van de prijs af te halen, zonder de interesse van de verkoper te verliezen.

 

Hulp van onze aankoopmakelaar?

Bent u benieuwd wat een verkoopmakelaar voor u kan betekenen? Bij Sweep Makelaardij vertellen we u er graag meer over. We nemen graag de tijd om de mogelijkheden met u te bespreken. Schroom niet om contact op te nemen, we helpen u graag verder!

 

 

No Comment

Comments are closed.