Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

waar op letten bij bezichtiging

Wanneer u een mooie woning heeft gespot op Funda, is de tijd aangebroken om contact op te nemen met de verkopende partij en een bezichtiging in te plannen. Tijdens zo’n bezichtiging krijg je een indruk van het huis en kan je letterlijk naar binnen stappen om een kijkje te nemen. Goed om te zien wat voor gevoelens het huis en de omgeving bij u omhoog brengt. Maar waar dient u op te letten bij een bezichtigingen? Wat zijn bekende valkuilen en trucjes van de verkopers om de woning te verbloemen in de ogen van de koper? Wij delen een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat u met een kritische blik naar het huis kunt kijken en niet verblind wordt door de aantrekkelijke verkooptechnieken.

Waar op letten bij een bezichtiging?

Het is zo makkelijk om dingen over het hoofd te zien, zeker als dit uw eerste keer is. Toch is het slim om alvast op de hoogte te zijn van een aantal dingen. Wanneer u ervoor kiest om een aankoopmakelaar in handen te nemen kan deze u natuurlijk perfect helpen bij deze situatie. Maar de eerste bezichtiging zult u toch echt zelf doen. Vandaar hebben wij dit artikel voor u geschreven.

  • Uw eigen gevoel. Uw eigen gevoel zegt meestal al veel over de situatie. Als u de wijk inrijdt en gelijk een naar gevoel krijgt alsof er iets niet klopt, hou dit dan goed in uw achterhoofd. Een eerste indruk is in de meeste gevallen een waarheidsgetrouwe indruk.
  • Controleer alles. En dan bedoelen we ook echt alles. Spoel het toilet eens door, open de ramen, draai een kraan volledig open en vraag of u de deuren even op slot en weer open mag draaien. Op deze manier weet u zeker dat deze zaken functioneren.
  • Bekijk de meterkast. Iets wat mensen vaak vergeten is de meterkast. Controleer de gegevens en kijk ook even naar de stoppenkast. Zijn er voldoende groepen aanwezig? Zit alles logisch in elkaar?
  • Let op de stopcontacten. Probeer een ruimte in uw hoofd alvast in te delen, zodat u kunt voorstellen waar u stopcontacten nodig zou hebben (bijvoorbeeld in de hoek waar u de tv neer zou zetten). Zijn hier al stopcontacten aanwezig? En wat is de staat van de bestaande contactdozen?
  • Hou uw neus open. Gebreken zoals lekkages en schimmel uitten zich vaak in geur. Dus ruikt u een muffe lucht wanneer u een ruimte binnen stapt? Dat kan wijzen op een (verborgen) lekkage. Vergeet niet dat de verkopende partij hun best doet om het huis er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Het gebeurt dan (helaas) ook vaak dat gebreken worden verstopt en rotte raamvensters gauw een likje verf krijgen om nieuw en goed onderhouden te lijken.
  • Loop door de buurt. Niet alleen het huis is belangrijk, ook de buurt is een plek waar u uzelf thuis moet kunnen voelen. Loop voor of na de bezichtiging daarom even een rondje door de buurt en let vooral op de huizen waar uw potentiële huis en tuin aan grenzen. Indien mogelijk is het ook zeker waardevol om meerdere keren langs te komen op verschillende dagen en om verschillende tijden. Zo kunt u een goede indruk krijgen van de wijk.
  • Controleer de papieren. Vergeet niet om altijd de belangrijke papieren van het huis te checken. Als u ervoor kiest om dit huis de kopen zullen deze papieren uw verantwoordelijkheid worden, dus zorg ervoor dat alles op orde is.
  • Denk aan je eigen wensen. Verlies uw eigen wensen niet uit het oog. Hoe mooi het plaatje ook lijkt te zijn: als het niet aan uw initiële wensen voldoet, zal dit waarschijnlijk echt niet uw droomhuis zijn. Schrijf daarom al uw wensen vooraf op, zodat u dit erbij kunt houden.

No Comment

Comments are closed.