Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

Bent u toe aan een nieuwe woning in een andere omgeving? Fantaseert u wel eens over een verhuizing? Denk u wel eens ‘ik wil een huis kopen, wat nu?’ Het is gezond voor een mens om af en toe van omgeving te veranderen en daarom is het helemaal geen slecht idee om te verhuizen als u het gevoel heeft dat u een beetje klaar bent met uw huidige ambiance. Als uw (eventuele) partner uw mening deelt zit er eigenlijk nog maar één ding op – verhuizen! Maar waar te beginnen?

Ik wil een huis kopen, wat nu?

Een huis kopen, wat nu?

Zoals bij de meeste dingen in het levend geldt, is het bij het kopen van een huis makkelijk om eerst een soort stappenplan te maken. Zo weet u precies wat u nog te doen staat en tijdens het opzoeken wat in zo’n stappenplan moet staan leert u een hoop over de wereld van woningen en verhuizingen. Wij hebben alvast een opzetje voor u gemaakt, die u zelf kunt aanvullen. De eerste vier stappen die u kunt zetten zijn als volgt:

Oriëntatie

Het is goed om uzelf eerst goed te oriënteren. Als het goed is heeft u geen haast, dus neem hier goed de tijd voor. Zet op een rijtje wat u en uw eventuele partner belangrijk vinden in een huis. Van constructie en bouwjaar tot de omgeving en de stand van het huis (en tuin) ten opzichte van de zon. Daarnaast is het raadzaam om na te denken aan de maximale maandelijkse kosten die u kan en wil missen. Vergeet niet dat u naast de maandelijkse lasten een normaal leven moet kunnen leiden. Zoek alvast wat zaken op met betrekking tot de hypotheek, zodat u weet hoe dit in elkaar steekt. Zodra u deze zaken duidelijk op orde hebt is de eerste gestapt gezet en kunt u met een sterke basis op zoek gaan naar uw droomwoning.

Op zoek

De volgende stap is om op zoek te gaan naar woningen. Dit kan op verschillende media, zoals bijvoorbeeld Funda. Speel eens met de zoekfuncties op de website en bekijk de foto’s en video’s van huizen in uw gewenste omgeving. Verder kunt u ook eens rondvragen aan mensen die wonen in de omgeving waar u op zoek bent. Wellicht weten zij een aanrader of hebben zij kennissen in de buurt die plannen hebben om te gaan verhuizen. Probeer in dit proces al rekening te houden met de wenslijst die u in de vorige stap heeft opgesteld. Als een huis niet voldoet aan de meeste punten op uw lijst is het wellicht beter om nog even verder te zoeken. Een geschikt huis vinden is niet een proces wat van de ene op de andere dag gebeurt – dit kost tijd.

Bezichtigen

Dit is misschien wel het leukste deel van het proces! Zodra u denkt een geschikt huis gevonden te hebben, kunt u contact opnemen met de verkopende partij. U gaat dan een bezichtiging inplannen waarbij u een kijkje neemt in het huis en alle ruimtes doorloopt. Wees niet getreurd als het huis in het echt tegenvalt: veel mensen huren interieurfotografen in voor het maken van de foto’s die zij op Funda plaatsen, dus de foto’s zien er vaak mooier uit dan de realiteit. Blijf geduldig rondkijken en bezichtigingen doen tot u beet hebt. Een slimme stap om daarna te nemen is het in handen nemen van een aankoopmakelaar. Deze kan u helpen bepalen of dit huis werkelijk zo perfect is als u denkt en kan eventuele defecten of gebreken opsporen. Zo weet u dat u geen miskoop zult doen.

Als u na de bezichtiging overtuigd bent van de zaak en graag wilt overgaan tot kopen, kan een aankoopmakelaar u verder helpen bij de vervolgstappen.

No Comment

Comments are closed.