Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

U bent al een tijdje op zoek naar de juiste woning en u denkt hem eindelijk gevonden te hebben. De bezichtiging verliet u met een voldaan gevoel en het wordt tijd om over te gaan tot de koop. Maar dan dient u eerst een bod uit te brengen en te hopen dat de verkopende partij erop reageert. Zodra dit het geval is wordt ze zaak serieus: u heeft de interesse van de verkoper getrokken en u bent nu officieel begonnen met de onderhandeling. Wij delen een aantal tips voor het onderhandelen, zodat u hopelijk eindigt met een mooi eindbod waar beide partijen mee akkoord gaan.

Eerste bod

Het proces begint met een eerste bod. U laat aan de verkoper weten dat u geïnteresseerd bent en plakt een bedrag op de woning waar de tegenpartij op kan reageren. Vergeet niet dat de verkoper waarschijnlijk meerdere biedingen krijgt. Niet overal wordt op in gegaan. Zorg dus dat uw bod wel serieus genomen wordt. Wanneer dit bod te laag is zal de verkoper niet reageren en kunt u verder gaan zoeken: er is maar één kans op een eerste bod, dus ga niet te laag zitten. Echter dient u wel ruimte over te houden om te onderhandelen, want de verkopende partij zal hoogstwaarschijnlijk met een (veel hoger) tegenbod komen.

Huis kopen tips onderhandelen

Beginnen met onderhandelen

Zodra u een tegenbod aangeboden krijgt, bent u officieel aan het onderhandelen. Een verkoper mag maar met één koper tegelijk in onderhandeling zijn, dus dit is al een hele belangrijke stap in de juiste richting! U blijft tegenbiedingen naar elkaar sturen, tot beide partijen akkoord gaan met een bod.

Onze tips voor onderhandelen

Het onderhandelen is een spannend proces. U wilt immers zo weinig mogelijk geld kwijt zijn terwijl de belangen van de andere partij tegenovergesteld zijn: de verkoper hoopt zo veel mogelijk geld voor zijn woning te vangen. Om het wat makkelijker te maken geven wij een aantal fijne tips voor het onderhandelen:

  • Bepaal een plafondbedrag. Zet voor uzelf vast wat het absolute maximale bedrag is wat u wilt uitgeven en zorg dat u hieronder blijft. Als het niet lukt om een eindbod onder dit bedrag vast te stellen, geef het dan op en zoek verder. Er zijn honderden andere huizen waar u een kijkje kunt gaan nemen.
  • Denk goed na over het eerste bod. Het eerste bod is een soort eerste indruk die de verkoper laat zien hoe serieus u bent. Als de originele vraagprijs van een woning op €500.000,- ligt en u stuurt een bod van €150.000,-, dan zult u waarschijnlijk niet serieus genomen worden. Maar stel, uw plafondbedrag ligt op €450.000 dan wilt u wel nog genoeg ruimte overlaten voor onderhandeling. Zoek een goede middenweg waarbij u ruim onder uw plafondbedrag blijft, maar wat wel hoog genoeg is om interesse te wekken.
  • Neem de tijd. Reageer niet te snel op elk tegenbod. Laat er een paar dagen tussen zitten. Als u te snel reageert wekt dit de indruk op dat u heel gretig bent en dat zal de verkoper aanzetten tot een hoger bod.

Succes met uw onderhandelingen. En vergeet niet dat u altijd een aankoopmakelaar kunt inschakelen voor hulp bij elke stap van het aankoopproces.

No Comment

Comments are closed.