Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

Voordelen en nadelen aankoopmakelaarWanneer u een nieuwe woning gaat kopen, zult u de afweging moeten maken of u wel of geen aankoopmakelaar inschakelt. Er kleven zowel voordelen als nadelen aan een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar kan u begeleiden tijdens het aankooptraject, iets waar u wellicht minder kennis en ervaring in heeft.

Tegenwoordig laat de aankopende partij zich vaak door een aankoopmakelaar bijstaan. Vroeger was het heel gewoon dat enkel de verkopende partij een makelaar in de arm nam. De voordelen van een aankoopmakelaar hebben het steeds aantrekkelijker gemaakt om de aankoop niet helemaal zelf te regelen. U leest hier alles over de voordelen en de nadelen van een aankoopmakelaar.

 

 

Voordelen aankoopmakelaar

Een groot verschil met ‘vroeger’ is de hedendaagse huizenmarkt. In deze hectische en dynamische omgeving staan huizen gemiddeld minder lang te koop dan voorheen het geval was. Een paar foto’s en een informatiepagina en heel Nederland kan uw woning bekijken op het internet. De verkoper hoeft niet langer uw aandacht te trekken in de krant of met een bord in zijn voortuin. De stijgende vraag heeft ervoor gezorgd dat u er snel bij moet zijn om uw slag te slaan.

Dit is precies waar een aankoopmakelaar handig kan zijn. Hoewel u het aanbod online kunt bekijken, is een aankoopmakelaar nog altijd beter geïnformeerd en dankzij het uitgebreide netwerk is er meer mogelijk. Bovendien betaalt een aankoopmakelaar zich terug door de juiste vragen te stellen tijdens de bezichtiging, uw belangen te behartigen tijdens de onderhandeling en u te adviseren over de te nemen vervolgstappen.

 

Nadelen aankoopmakelaar

Heeft het inschakelen van een aankoopmakelaar dan ook nadelen? Met de huidige mogelijkheden is het voor de kopende partij veel gemakkelijker geworden om zelf informatie in te winnen over de huizenmarkt, de staat van een huis en de valkuilen waar u in kunt stappen. Hoewel u met een aankoopmakelaar meer zekerheid heeft dat alles goed geregeld is, is er toch een enkel nadeel. Een aankoopmakelaar kost geld. Een goede aankoopmakelaar verdient deze kosten dubbel en dwars terug, maar dat hoeft dus niet altijd het geval te zijn.

 

Hoe vind ik een goede aankoopmakelaar?

Een goede aankoopmakelaar is het geld waard. De kennis en ervaring betalen zich terug in een lagere koopsom, een geschiktere woning en professioneel advies. Een goede aankoopmakelaar zet zich volledig in voor uw belang. Krijgt u het gevoel dat dit niet het geval is? Dan kunt u beter een andere aankoopmakelaar aanspreken. Aankoopmakelaardij Breda werkt met veel aandacht en passie in uw belang. Wij helpen u graag bij het vinden van uw droomhuis.

No Comment

Comments are closed.