Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

Aankoopmakelaar ervaringenWanneer u een huis gaat kopen heeft u behoefte aan professionele begeleiding van een aankoopmakelaar. Deze kan u namelijk precies vertellen wat u moet weten over de huidige huizenmarkt, het aanbod in de regio waar u wilt gaan wonen en huizen die u gaat bezichtigen. Welke ervaringen een aankoopmakelaar u op kan leveren is natuurlijk afhankelijk van de makelaar die u inschakelt. Het kiezen van een goede aankoopmakelaar levert u doorgaans ook een goede ervaring op. Maar uw verwachtingen spelen ook een rol bij uw uiteindelijke ervaring.

 

Aankoopmakelaar ervaringen

Een makelaar is vaak afhankelijk van de situatie op de woningmarkt en uw specifieke eisen. Een goede makelaar gaat een stapje verder en haalt het maximale uit de zoektocht naar een nieuwe woning, maar helaas is dat niet altijd genoeg. Als uw wensen en de reƫle mogelijkheden te ver uit elkaar liggen, is de kans aanwezig dat u geen geschikte woning vindt, alle inspanningen van uw makelaar ten spijt. In andere gevallen kan het voorkomen dat een makelaar niet aan uw verwachtingen voldoet, terwijl een andere makelaar wel aan uw vraag kan voldoen. Verschillende makelaardijen hebben verschillende netwerken en gebruiken ook andere methoden om tot een deal te komen. Wat voor de ene woningzoeker werkt, kan voor de ander juist helemaal niet werken.

 

Hoe kiest u een geschikte makelaar?

Kies een aankoopmakelaar die bij u past. Heeft u een duidelijke mening en over de manier waarop u naar een nieuwe woning wilt zoeken? Zoek dan een makelaar die zich flexibel opstelt en met u meedenkt. Het heeft geen nut om met een makelaar samen te werken als u fundamenteel van mening verschilt en beiden geen compromissen willen sluiten. Heeft u juist meer behoefte aan een makelaar die u bij de hand neemt en alles op zijn manier wilt doen? Dan kiest u voor een makelaar die graag op zijn manier op zoek gaat naar een woning. U kunt een geschikte makelaar herkennen aan een NVM-lidmaatschap. Leden van de NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars) werken conform de statuten en erecode de vereniging. Deze statuten en erecode beschrijven op welke manier een makelaar zijn functie naar behoren kan uitoefenen. Heeft u een klacht over een NVM-makelaar? Dan kunt u altijd aankloppen bij de NVM, deze kan u verder helpen bij het oplossen van het geschil tussen u en uw makelaar.

 

Maak een bewuste keuze

Wanneer u kennismaakt met een makelaar krijgt u een eerste indruk van de werkwijze van deze makelaar. Ook merkt u direct of er sprake is van een goede band tussen u en de aankoopmakelaar. Heeft u na het eerste gesprek al sterke twijfels over de betrouwbaarheid van de makelaar of voelt u zich niet op uw gemak? Dan kunt u beter verder kijken bij een andere makelaar die u een beter gevoel geeft. Spreek daarom ook altijd meerdere aankoopmakelaren aan voordat u een definitieve keuze maakt. Dit geeft u de mogelijkheid om de makelaren die u heeft gesproken met elkaar te vergelijken.

No Comment

Comments are closed.