Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

Aandachtspunten aankoop woning

Wij delen een aantal handige aandachtspunten voor de aankoop van een woning. U heeft de beslissing gemaakt om actief op zoek te gaan naar een andere woning. Spannend! U gaat een lastige maar vooral leuke periode tegemoet met als doel een mooie nieuwe plek om ‘thuis’ te noemen. Echter moet deze plek wel oprecht mooi zijn, en niet een gevalletje ‘te mooi om waar te zijn’. We willen immers niet dat uw sprookje verandert in een nachtmerrie waarbij u voor vervelende verrassingen komt te staan. Daarom is het slim om bij de aankoop van een woning aandachtspunten in uw achterhoofd te houden.

Aankoop woning: aandachtspunten

Bij het kopen van een woning speelt het gevoel een grote rol. U voelt een bepaalde klik met een huis of appartement en door dit fijne gevoel denkt u dé perfecte plek gevonden te hebben. Echter, zodra wij als mens iets mooi vinden, zetten we onbewust een soort roze bril op en worden we blind voor gebreken. Dit is iets wat we van nature doen en is daarom erg begrijpelijk. U ziet uzelf immers al helemaal zitten in deze woning, en dat lijkt op dit moment het belangrijkste te zijn! Echter zijn er een aantal aandachtspunten bij de aankoop van een woning die toch écht even gecontroleerd moeten worden voordat u uw hart achterna gaat.

Geluid

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een woning is het eventuele geluidsoverlast. Ongewenst geluid is één van de grootste ergernissen in een woning, dus u wilt hier niet mee te maken krijgen. Denk hierbij niet alleen aan luide buren – ook geluidsoverlast in de buurt kan hieraan bijdragen. Het beste wat u kunt doen is vragen aan de huidige bewoners wat voor mensen er in de buurt wonen en of er sprake is van geluid. Daarnaast is het raadzaam om op verschillende momenten van de dag even een rondje te lopen in de buurt om het zelf te ervaren.

Ventilatie

Hoe nieuwer een huis, hoe beter deze geïsoleerd is. Dat is heel positief natuurlijk, met oog op geluidsoverlast en stookkosten! Mits er voldoende ventilatie is aangelegd. Wanneer een huis niet voldoende wordt geventileerd kan er vocht of zelfs schimmel gaan vormen. Dit is niet alleen ontsierend, het is ook heel slecht voor de gezondheid. Aan de andere kant moet er ook geen sprake zijn van tocht in een woning. Als dat het geval is dan gaat u in de winter veel kosten kwijt zijn aan stoken.

Elektra

Eén van de aandachtspunten bij de aankoop van een woning is de aanwezige elektra. Het is natuurlijk altijd waardevol om te weten hoe het zit met de elektrische capaciteit (hoeveelheid groepen) en wat de verdeling hiervan is. Daarnaast is het slim om alvast na te denken hoe u het zou willen inrichten. Op de plek waar u graag de wasmachine en droger neer zou willen zetten moeten natuurlijk wel de juiste voorzieningen zitten. Kijk ook altijd even na of alle aansluitingen aan de veiligheidsnorm voldoen. Sommige mensen gaan zelf klussen en dit wil nog wel eens resulteren in onveilige situaties, met name in ruimtes waar het vaak vochtig of nat wordt, zoals de badkamer.

Hulp bij het herkennen van aandachtspunten bij de aankoop van een woning

Deze en nog vele andere punten worden snel over het hoofd gezien wanneer het oog eenmaal op een woning is gevallen. Dat is menselijk en het overkomt de besten. Een aankoopmakelaar is erin getraind om door het mooie plaatje heen te kijken en te zoeken naar gebreken en defecten. Deze dienst komt met veel voordelen. Mocht u dus niet zeker zijn of u deze taak zelf foutloos kunt vervullen, neem dan eens contact met ons op!

No Comment

Comments are closed.