Aandacht is ons motto en niets is ons te veel
Bel direct: 06 - 56 05 11 05

Met de hulp van aankoopmakelaar Dongen wordt het koopproces van uw nieuwe woning een stuk eenvoudiger en prettiger. Bent u al begonnen met inlezen over wat te doen bij het kopen van een huis? Dan bent u er vast al wel echter gekomen dat dit geen makkelijk project is. Het is een proces waarbij twee partijen met elkaar in onderhandeling gaan om zo veel mogelijk uit een deal proberen te krijgen. Daarnaast komt er veel belangrijk papierwerk aan bod – talloze officiële documenten, contracten en regels om na te leven. Dan zijn er nog de technische controles van het potentiële koophuis om de kans op een miskoop te verkleinen. En wat is eigenlijk de marktconforme waarde van een woning en hoe weet u dat u niet te veel gaat bieden? Onze aankoopmakelaar uit Dongen is gespecialiseerd in deze zaken en kan u prima verder helpen en ondersteunen.

Advies van de aankoopmakelaar in Dongen

Voor de meeste mensen is het kopen van een huis geen dagelijkse kost. Het is waarschijnlijk niet iets wat u elke dag doet. De meeste mensen ervaren dit als een bijzondere gebeurtenis. En dat is heel logisch! U bent immers van plan om meerdere jaren in het huis te wonen. Dan wilt u natuurlijk wel een goede keuze maken. Met de hulp van aankoopmakelaar Dongen wordt dit proces een stuk gemakkelijker.

 

De oriëntatiefase

Het kopen van een huis begint bij de oriëntatiefase. Daarom is het belangrijk dat u zich allereerst goed verdiept in de woningmarkt. Wat wordt er aangeboden? En wat wilt u eigenlijk uitgeven? Ook is het verstandig om van tevoren alvast na te denken over uw persoonlijke wensen. In wat voor huis wilt u wonen en waar moet het huis allemaal aan voldoen? Wilt u een tuin? En hoeveel slaapkamers moet het huis minimaal hebben? Verder is het handig om te bedenken in welk dorp of in welke stad u wilt wonen. En in wat voor type wijk. Allemaal belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een huis. Heeft u een woning op het oog? Vanaf dat moment wordt onze aankoopmakelaar in Dongen bij het proces betrokken. Hij helpt u verder met het aankopen van het huis.

 

Advies van een expert

Als eerste kijkt u rond op media zoals Funda. Heeft u een woning gevonden en bent u na de bezichtiging nog steeds enthousiast? Dan is dit het moment om contact op te nemen met aankoopmakelaar Dongen. Deze plant vervolgens in overleg een tweede bezichtiging in waarbij wanneer mogelijk ook de verkoopmakelaar van de andere partij aanwezig is. Tijdens deze bezichtiging kijkt de aankoopmakelaar met een objectieve en kritische blik in elk hoekje van de woning. Hij gaat op zoek naar eventuele lekkages, verouderde constructies, de staat van de aansluitingen en vele andere zaken. Aankoopmakelaar Dongen gaat op die manier alle bouwtechnische punten na en neemt pas genoegen met de woning als hij kan uitsluiten dat u voor nare verrassingen komt te staan na de koop.

 

Wij denken met u mee

Mocht u na deze tweede bezichtiging nog steeds van mening zijn dat dit uw droomwoning is, dan is het tijd om te gaan onderhandelen. Aan de hand van opgevraagde documenten en taxatie kan de aankoopmakelaar uit Dongen bepalen wat de marktconforme waarde van het huis is. Op basis daarvan kan een startprijs worden afgesproken. Deze dient aanzienlijk lager zijn dan de vraagprijs (en waarde) om ruimte voor onderhandeling over te houden, maar mag niet té laag zijn om het risico op afkeuring te voorkomen. Beide partijen gaan nu onderhandelen. Aankoopmakelaar Dongen is hierin gespecialiseerd en zal geen genoegen nemen met een te hoge prijs. Wanneer een overeenkomst over de prijs is gesloten kan worden overgegaan naar de officiële documentaties. Er moeten papieren worden ondertekend, afspraken te worden gemaakt en zaken worden besproken. De aankoopmakelaar kan voor u een passende hypotheekadviseur en notaris zoeken en de leveringsakte controleren.

 

Vrijblijvend contact

Interesse in aankoopmakelaar Dongen? Wij voorzien u graag van nodige informatie, beantwoorden uw vragen en plannen flexibele afspraken in. Bereik ons daarvoor telefonisch via 06 560 511 05 of vul het contactformulier in.